Jongeren informeren om ze te beschermen tegen drugs

Dour – Ter gelegenheid van het eerste Festival van de Jeugd, ontdekken we in een jeugdige en warme sfeer de stand van het vrijwilligersteam van de vereniging «Zeg Neen tegen Drugs». Dit festival bracht ook leuke en educatieve activiteiten, informatiestanden van de stad, standen over bescherming en preventie van het leger, politie, brandweer, verkeersveiligheid en veel andere verenigingen samen.

 

De vrijwilligers kregen bijval bij de jeugd, maar ook bij de ouders en de bezoekers dat ze nu leerkrachten, studenten, schooldirecteurs, voorzitters van jeugdverenigingen of jonge ondernemers waren.

 

In het kader  van preventie werden meer dan 1200 informatieve boekjes «De feiten over cannabis en alcohol» verspreid alsook informatiekits over de 13 meest voorkomende drugs en dvd’s met verschillende informatieve spots: «Zij zeiden… ze logen» en documentaires die de feiten over elk van deze drug beschrijven,  «Echte mensen, echte verhalen».
 

In antwoord op een vraag over de reden van deze voorlichtingscampagne zei de verantwoordelijke: «Onze missie is om de feiten over drugs over te brengen aan jongeren vóór de dealers dat doen».

 

Informeer jezelf en beslis vrijuit: www.zegneentegendrugs.be

Bekijk andere nieuwsitems

Drugs, laten we erover praten!

Brussel - Op 24 juni, ter gelegenheid van de Internationale Dag Tegen Drugsmisbruik en Ill...
29-06-2021

Preventie van drugsverslaving

Zaterdag bracht het Zeg Neen Tegen Drugs-team een bezoek aan het historische Mechelen, gel...
20-06-2021

Wanneer kennis beschermt

Op zondag 13/06/21 bracht het Zeg Neen Tegen Drugs-team een bezoek aan de gemeente Steenok...
13-06-2021

Jouw steun maakt het verschil🤝❤️

Omdat alcohol- en drugsgebruik niet alleen stijgen, maar ieder jaar steeds jongere en jongere levens treffen, is de missie van de vereniging Zeg Neen Tegen Drugs om jonge levens tegen de verwoestende effecten van drugs te beschermen.

 

Meer info over giften
DOE EENGIFT