Drugpreventie en gezondheid

Brussel - In het kader van de Wereldgezondheidsdag - een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie - organiseerde de vereniging Zeg NEEN Tegen Drugs op 4 april de lezing «Informeer jongeren voor de dealers het doen». Deze in overeenstemming met de 3 Internationale Drugsbestrijding Conventies en de Rechten van het Kind Conventie, waarbij voor beide de verantwoordelijkheid van de Staten is betrokken.

In de aanwezigheid van ongeveer 40 personen introduceerde, Julie, de coördinatrice van Zeg NEEN Tegen Drugs het thema met een korte presentatie van de doelstellingen van de vereniging. Hierna beschreef ze de verschillende educatieve materialen* die gebruikt en beschikbaar gesteld worden voor elke opvoeder geïnteresseerd in het organiseren van drugpreventie activiteiten in zijn of haar vakgebied.

Vervolgens introduceerde Julie de eerste spreker, Didier, zeer begaan met de drugpreventie campagne die hij levert aan jongeren zo veel als hij kan in scholen. Om de 
« De realiteit van drugs» uit te leggen, beschreef hij hoe zijn familie en hijzelf geleden hadden onder de schade veroorzaakt door het drugsgebruik van een familielid. Zijn presentatie was zeer effectief en zeer ontroerend. Hij legde het accent op de sleutelrol van de ouders en de permanente zorg, aandacht en dialoog die moet worden gevestigd en onderhouden met hun kinderen en vooral wanneer ze de tienerjaren bereiken.
 

De tweede spreker, Hassan, agro-alimentair ingenieur en leerkracht drong met “Het belang van preventie” aan op de noodzaak om de jeugd te onderwijzen over wat drugs (met inbegrip van cannabis en alcohol) werkelijk zijn. Idealiter neemt het nationale onderwijssysteem een drugpreventie cursus op in het schoolprogramma. Hij is namelijk van mening dat de beste manier om de jeugd duurzaam te beschermen, educatie en het verstrekken van feitelijke informatie over drugs is.

De lezing werd gevolgd door een zeer interactieve en vriendelijke vraag- en antwoordsessie met vervolgens alcoholvrije drankjes en versnaperingen!

www.drugfreeworld.org
info@zegneentegendrugs.be

(*)

- Een set van 14 boekjes beschikbaar in 23 verschillende talen,

- Een DVD bestaande uit een documentaire met getuigenissen,

- Videoclips

- Een pedagogisch handboek met een volledig lessenplan bestaande uit lessen van één uur over de meest gebruikte drugs.

Bekijk andere nieuwsitems

Drugs, laten we erover praten!

Brussel - Op 24 juni, ter gelegenheid van de Internationale Dag Tegen Drugsmisbruik en Ill...
29-06-2021

Preventie van drugsverslaving

Zaterdag bracht het Zeg Neen Tegen Drugs-team een bezoek aan het historische Mechelen, gel...
20-06-2021

Wanneer kennis beschermt

Op zondag 13/06/21 bracht het Zeg Neen Tegen Drugs-team een bezoek aan de gemeente Steenok...
13-06-2021

Jouw steun maakt het verschil🤝❤️

Omdat alcohol- en drugsgebruik niet alleen stijgen, maar ieder jaar steeds jongere en jongere levens treffen, is de missie van de vereniging Zeg Neen Tegen Drugs om jonge levens tegen de verwoestende effecten van drugs te beschermen.

 

Meer info over giften
DOE EENGIFT